Current Forum Technical Issues

Udon Thani Forum help, support, rules, & announcements
User avatar
Niggly
udonmap.com
Posts: 2605
Joined: December 5, 2018, 5:51 pm
Location: Not watching old Home Cable TV clips in Nong Na Kham

Re: Current Forum Technical Issues

Post by Niggly » March 18, 2021, 10:20 pm

Further update....

Just noticed my WIN10 machine is running Chrome Version 88.0.4324.190 (Official Build) (64-bit) with no problem.
The MacBook is running Version 89.0.4389.90 (Official Build) (x86_64) & has problems but the different version number is probably due to the different OS

To check your version:
Click the three dots in the top right
Help
About Google Chrome


Home Cable TV’s new Archive Officer

User avatar
WimH
udonmap.com
Posts: 17
Joined: December 2, 2018, 10:02 am
Contact:

Re: Current Forum Technical Issues

Post by WimH » March 19, 2021, 12:02 am

Latest Edge browser, problem...
Wim
Vliermaal, Belgium

User avatar
Stantheman
udonmap.com
Posts: 1277
Joined: February 9, 2009, 3:33 am
Location: USA (For Now)

Re: Current Forum Technical Issues

Post by Stantheman » March 19, 2021, 12:10 am

Using Windows 10, Microsoft Edge Chromium with no problems. My (just updated) version info
Microsoft Edge
Version 89.0.774.54 (Official build) (64-bit)

User avatar
WimH
udonmap.com
Posts: 17
Joined: December 2, 2018, 10:02 am
Contact:

Re: Current Forum Technical Issues

Post by WimH » March 19, 2021, 12:40 am

Microsoft Edge
Version 89.0.774.54 (Official build) (64-bit) also on Win10 with all recent updates:
Edition Windows 10 Pro
Version 20H2
Installed on ‎6/‎19/‎2020
OS build 19042.868
Experience Windows Feature Experience Pack 120.2212.551.0
Wim
Vliermaal, Belgium

User avatar
Declan MacPherson
udonmap.com
Posts: 299
Joined: June 2, 2019, 5:59 pm

Re: Current Forum Technical Issues

Post by Declan MacPherson » March 19, 2021, 7:14 am

Going on 7 months. No change on any browser used.
"Put on the whole armor of God, that ye may be able to stand against the wiles of the devil." - Ephesians 6:11

Whistler
udonmap.com
Posts: 2134
Joined: June 15, 2019, 8:24 pm

Re: Current Forum Technical Issues

Post by Whistler » March 19, 2021, 8:51 am

You might try to change display using control panel and change screen resolution. Other issues may occur if you have a separate monitor attached to a notebook. In this case you can try closing the notebook and just using the monitor and vice verse and see if the problem persists.
All wagers will be settled 80 days after the race is over

User avatar
Niggly
udonmap.com
Posts: 2605
Joined: December 5, 2018, 5:51 pm
Location: Not watching old Home Cable TV clips in Nong Na Kham

Re: Current Forum Technical Issues

Post by Niggly » March 19, 2021, 11:29 am

Okay, to keep breaking down the issue, everyone with problems seems to be using different OS but Edge or Chrome browsers.
Both are built on the Chromium open-source browser using the Blink rendering engine, making them more similar than they are different.
This forum uses phpBB open source bulletin board software. For those that don't know, I have access to another phpBB forum 🤭. I have checked the other forum on all stated browsers & this particular problem isn't evident which leaves me to conclude (could be wrong) that the problem exists with UM.
I know there was a new release of the phpBB software on 29th January 2021 but have no way of knowing if it has been applied here. If the problems were first noticed around this time & no other software mods have been made, perhaps we can conclude it has.

I think UM Paul needs to jump in now. Its clearly a problem for a number of users
Home Cable TV’s new Archive Officer

User avatar
Declan MacPherson
udonmap.com
Posts: 299
Joined: June 2, 2019, 5:59 pm

Re: Current Forum Technical Issues

Post by Declan MacPherson » April 2, 2021, 12:09 pm

Three of my American friends tried to join the forum. One was not allowed because it said he was a spammer. He has never been here before. The other two had their registration time out. When they both tried to sign up again it told them that their email and user name were in use. What? So they tried to log in. It told them that their membership was not confirmed in their email. They asked to resend the confirmation email. That timed out too. Then they both tried to send an email to administration. That timed out too. Only one of them is still interested in joining but they cannot. They were all on Windows 10 and used Edge and Chrome.
"Put on the whole armor of God, that ye may be able to stand against the wiles of the devil." - Ephesians 6:11

Doodoo
udonmap.com
Posts: 3629
Joined: October 15, 2017, 8:47 pm

Re: Current Forum Technical Issues

Post by Doodoo » April 2, 2021, 3:04 pm

Best to email

paul@udonmap.com
Paul Neustadt

User avatar
jackspratt
udonmap.com
Posts: 12714
Joined: July 2, 2006, 5:29 pm

Re: Current Forum Technical Issues

Post by jackspratt » April 14, 2021, 3:48 pm

jackspratt wrote:
March 14, 2021, 12:28 pm
As highlighted on a different thread viewtopic.php?f=1&t=52666&p=606980#p606980 there are some problems with UM pages rendering correctly.

My experience is as follows:

On my tablet (Android 8) using Chrome in the Active Topics page, but not the main Forum page.

There is no issue on either page using Firefox browser on the tablet, nor on my phone (Android 10) with either browser.

PC is also OK.
I noticed an update to the Chrome Android browser today, and the rendering issue highlighted above seems to have been fixed. [-o<

User avatar
WimH
udonmap.com
Posts: 17
Joined: December 2, 2018, 10:02 am
Contact:

Re: Current Forum Technical Issues

Post by WimH » April 15, 2021, 8:27 pm

mine has been ok as well ,for a few days already ( edge)
Wim
Vliermaal, Belgium

User avatar
Laan Yaa Mo
udonmap.com
Posts: 6108
Joined: February 7, 2007, 9:12 am
Location: ຫຼວງພຣະບາງ, ວຽງຈັນ, ສະຫວັນນະເຂດ, ສ.ປ.ປ; ໂຕຮວນໂຕ (โทรอนโต), ແຄນາດາ (แคนาดา)

Re: Current Forum Technical Issues

Post by Laan Yaa Mo » April 15, 2021, 9:02 pm

Declan MacPherson wrote:
April 2, 2021, 12:09 pm
Three of my American friends tried to join the forum. One was not allowed because it said he was a spammer. He has never been here before. The other two had their registration time out. When they both tried to sign up again it told them that their email and user name were in use. What? So they tried to log in. It told them that their membership was not confirmed in their email. They asked to resend the confirmation email. That timed out too. Then they both tried to send an email to administration. That timed out too. Only one of them is still interested in joining but they cannot. They were all on Windows 10 and used Edge and Chrome.
Advise them to send their request to Udon Map, not to Whistler.
ເຮົາຈະລ່ວງພັ້ນຄວາມຕາຍໄປ່ບໍ່ໄດ

User avatar
Niggly
udonmap.com
Posts: 2605
Joined: December 5, 2018, 5:51 pm
Location: Not watching old Home Cable TV clips in Nong Na Kham

Re: Current Forum Technical Issues

Post by Niggly » May 24, 2021, 9:28 pm

Anyone else having trouble with “network server is not responding“ messages when navigating the forum?

It’s been like it all day for me on different devices although all Apple on a Safari browser
Home Cable TV’s new Archive Officer

User avatar
Niggly
udonmap.com
Posts: 2605
Joined: December 5, 2018, 5:51 pm
Location: Not watching old Home Cable TV clips in Nong Na Kham

Re: Current Forum Technical Issues

Post by Niggly » May 25, 2021, 11:19 am

Everything tickety boo today, must have been a 24 hour thing
Home Cable TV’s new Archive Officer

User avatar
tamada
udonmap.com
Posts: 9829
Joined: February 21, 2007, 4:03 am
Location: down two... then left

Re: Current Forum Technical Issues

Post by tamada » May 25, 2021, 11:30 am

Niggly wrote:
May 24, 2021, 9:28 pm
Anyone else having trouble with “network server is not responding“ messages when navigating the forum?

It’s been like it all day for me on different devices although all Apple on a Safari browser
I didn't spend much time on UM yesterday (honest!) as I had other dragons to slay but I did note a general laggard internet response, both on Chrome and FF affecting everything and getting a few 'cloudflare' timeout screens.

I've been using the dumbphone via Wi-Fi today and as you say, it looks all tickety-boo.

User avatar
Khun Paul
udonmap.com
Posts: 5480
Joined: September 16, 2008, 3:28 pm
Location: Udon Thani

Re: Current Forum Technical Issues

Post by Khun Paul » May 25, 2021, 11:40 am

Never had problems, but duly noted, the only thing that really annoys me is the holpup between 0600 and 0630 in themorning when it is as if someone somewhere realises it is slow to non-existent and flicks a switch then it is all back in full working order. .
I have questioned True ( they who supply the fibre optic cable) but you can imagine a blank wall .

User avatar
Niggly
udonmap.com
Posts: 2605
Joined: December 5, 2018, 5:51 pm
Location: Not watching old Home Cable TV clips in Nong Na Kham

Re: Current Forum Technical Issues

Post by Niggly » May 25, 2021, 11:48 am

^ is the holpup everything internet related or just UM?

The 30min lag at that time on UM is quite possibly the daily back up automatically running depending on where in the world the server is located
Home Cable TV’s new Archive Officer

Post Reply

Return to “Forum Help, Support, Rules, & Announcements”